Kondenseret mælk bliver til cremet karamel | Willowlounge.dk

Karamel, når den er bedst

Vi elsker karamel herhjemme. Punktum!

Laura, Vera og jeg er helt tossede med den bløde, lysebrune creme-agtige sukker-ting, som er så sød, at det hviner i tænderne  Det kan ikke blive sødt nok, og hvis ikke det var sådan noget usundt noget, der feder enormt, så tror jeg, vi ville spise det morgen, middag og aften…

Jeg er lige gået i gang med at lave en ny portion af den nemme slags. Du kender den helt sikkert. En dåse kondenseret mælk koges i en gryde, helt tildækket med vand, koger i 3-4 timer. Husk at holde øje med gryden og indholdet af vand, idet dåsen kan eksplodere, hvis den ikke er tildækket.

kondenseret mælk, nestle, karamel, opskrift

Kondenseret mælk består af to ting; sukker og komælk. Sukkeret er med til at konservere mælken, så den kan holde sig i lang tid. Når man udsætter indholdet for tilpas varme i tilpas lang tid, bliver det til karamel. Det er ikke videnskab, men det er S M A R T

Jeg kan spise karamellen ren fra dåsen, men det gør jeg ikke!! Jeg deler den med andre, jeg bruger den i bagværk, som topping på isen eller som en erstatning for nutella. Måske jeg skal bruge det sammen med de fantastiske vanillestænger, jeg skrev om forleden?!

Det korte af det lange…Det er både usundt og lækkert…

Jeg har tidligere brugt den her karamel til at bage nok verdens bedste cookies. Jeg fandt opskriften hos Ditte, som er en af mine favoritblogs.

I december måned faldt jeg over en M E G E T lækker opskrift hos en anden blogger og tænkte, at jeg dét skal jeg lave. Opskriften indeholder blandt andet denne lækre karamel, mørk chokolade og cashewnødder. Jeg vender tilbage med en opskrift på det.

Nu vil jeg tilbage til min gryde og se, hvordan dåsen har det.

Må din dag blive tilpas sød og uden alt for mange hvin i tænderne ?

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest