Meatza er kød, på den gode måde

Har du prøvet Meatza? Jeg har ikke – endnu. Men det skal jeg helt klart…

meatza opskrift

Jeg blev inspireret af programmet “Sandheden om sukker”, en tema-lørdag på DR2. I den nærmeste fremtid skal jeg prøve denne opskrift, der er hentet herfra

Meatza med vilde svampe

Nok til 4 personer

Du skal bruge:
1 kg friskhakket vildoksekød gerne med et pænt fedtindhold
1 spsk. Dijon sennep
3 økologiske æg
1 spsk. hakket rosmarin
1 spsk. hakket bredbladet persille
1 – 2 fed knuste hvidløg
4 spsk. pinje kerner

24 stk. modne, men faste San Marzano tomater
12 – 16 små skalotteløg, bagt.
350 g vilde svampe, i renset vægt. Gerne små kantareller, små rørhatte, shiitake, østershat
2 fint snittede skalotteløg
1 fed knust hvidløg

Olivenolie
Evt. lidt god bøffelmozzarella

Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne omhyggeligt sammen så farsen bliver homogen og smag til med salt og peber. Fordel farsen i fire lige store portioner og form på et stykke bagepapir, fire bunde på ca. ½ cm tykkelse og drys dem med pinjekernerne, som presses lidt ned i overfladen. Varm en teflonpande med en passende diameter på og smør den med oliven olie. Vend kødbundene over på panden, tilsæt lidt mere olie og steg dem lynhurtigt, ved høj varme på begge sider. Lad bundene glide over på rist med bagepapir, når de er stegt. Der skal være to riste belagt med bagepapir og to meatza’er på hver.

Tomaterne skæres i top og bund og halveres herefter. Stil dem i en ildfast fad smurt med oliven olie, krydr dem med salt og peber og bag dem ved 120 grader i ca. halvanden til to timer.
Bag skalotteløgene helt møre på salt ved 160 grader i skallen. Smut dem ud af skallen og halver dem. Steg de rensede svampe i lidt olivenolie, drys med de hakkede skalotter, og krydr med salt og peber.

Fordel de stegte svampe løst udover Meatza-bundene. Placer herefter de bagte tomater og skalotter imellem svampene. Varm ovnen op til højeste temperatur og giv meatza’er et ordentligt skud umiddelbart inden servering. Alt efter religion kan man komme lidt god ost på Meatza’erne.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest