No bake raspberry cheesecake | Willowlounge.dk

No bake raspberry cheesecake

For et par uger siden havde vi madklub herhjemme, og jeg havde i flere dage i forvejen lagt planer for, hvad vi skulle spise.

Jeg synes altid, det er svært at finde på noget, og sjovt nok, så er desserterne altid nemmere for mig at finde end hovedret eller forret.

Hos Midtimellem faldt jeg over en “No bake jordbærcheesecake“-opskrift, som jeg lavede lidt om på. Jeg havde nemlig ingen jordbær, selvom frosne sagtens kunne bruges, og jeg havde en idé om, at det ville være rigtigt lækkert med hindbær i stedet for.

Og det var det!

Desværre har jeg ikke sådan nogle fine glas, som Ida har. Så jeg serverede desserten i et almindeligt drikkeglas. Det ser ikke lige så flot ud, men pyt. Smagen var fantastisk!

bake, raspberry

bake, raspberry

Opskriften får du her:

  • 500 gram hindbær (jeg havde friske)
  • 1 spsk. maizena
  • 250 gram digestive
  • 200 gram philadelphia (ikke light)
  • 125 gram flormelis
  • 1/4 tsk. vaniljepulver (ikke vaniljesukker)
  • 2,5 dl. piskefløde

Skyl hindbær og giv dem et opkog i en gryde med en smule vand i bunden. Efter kort tid udrøres maizena i lidt vand og tilføjes, mens der røres i gryden. Lad det lige koge op og tag det så fra varmen, så det kan køle helt af.
Kiksene smuldres (jeg bankede dem i en pose) og trykkes ned i bunden af serveringsglassene. Næste gang vil jeg lade nogle lidt større stykker kiks blive. Ikke for store, men jeg tror, det vil være lækkert med lidt mere bid i.

Pisk fløden til flødeskum. Philadelphia, flormelis og vanilje røres sammen, inden det vendes med flødeskummet, indtil det er en ensartet masse. Fløde-/osteblandingen kom jeg i pose og klippede et lille hul, således jeg nemt kunne fordele det ovenpå kiksebunden. Til sidst toppede jeg med de helt afkølede hindbær.

De stod i køleskabet et par timer, inden jeg serverede dem, sammen med et stykke Gateau Marcel kage fra Penny Lane samt en lille hjemmelavet citronfromage med et hindbær på toppen.

bake, raspberry

No bake raspberry cheesecake er simpelthen så nem at lave.

Jeg drømmer om at lave den igen, snart 😉 Og jeg ved, at alle herhjemme vil elske det, hvis jeg gjorde det!

Så, hvad venter jeg mon på?! Laura kan jo lave det “hårde” arbejde, som jeg pt. ikke må, og jeg er sikker på, at hun også vil hjælpe med at lave lagene i glassene 😀

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

 

Ps. Se også mine andre dessertopskrifter lige her

GemGem