Risengrød til risalamanden | Willowlounge.dk

Risengrød til risalamanden

I morgen skal jeg lave risengrød til risalamanden. Jeg har søgt nettet tyndt for at finde den bedste opskrift på risalamande, og jeg er kommet frem til en opskrift, som jeg tror på, er den nemmeste, bedste og mest sikre i IKKE at brænde på.

risengrød, risalamande, portion, opskrift, jul, dessert

Opskriften får du herunder – med en tilhørende video til, så du nemt kan se, hvordan du skal gøre. Jeg er vild med det visuelle, og jeg tænkte, at det er du måske også? 😉

Jeg har efterhånden lavet mange portioner risengrød herhjemme, og jeg synes, det er svært ikke at få det til at brænde på. Jeg har sågar tilsat en teskefuld sukker sammen med risene – det hjælper en smule, men jeg er ikke helt overbevist. Derfor har jeg planer om at springe på denne opskrift, som skal i ovnen i stedet for at stå på komfuret. Opskriften er fra Kvalimad.dk.

Opskrift på risengrød:

  • 1 liter mælk
  • 110 gram grødris (1 1/4 dl)
  • ½ tsk salt

Sådan gør du:

  • Varm ovnen op til 120 grader
  • Sæt risengrøden ind i ovnen i en gryde eller et ildfast fad
  • Bag det i 2 timer. Sætter du det ind i en kold ovn, så giv det 10 minutter mere
  • Rør rundt en gang imellem, for at checke om det brænder på. Ca. hver 20. minut plejer at være fint
  • Se videoen herunder for en gennemgang af opskriften

Husk, at du skal bruge en gryde, hvor både gryden og låget kan tåle så meget varme. Jeg tænker, at jeg bruger samme gryde, som til verdens bedste brød.

Jeg vender tilbage med en status på, hvordan det går med min udgave af en risengrød i ovnen!

Nu vil jeg tage mig et bad, rydde op i huset, få styr på vasketøj og indkøbssedler og senere en tur i Leo’s Legeland. Jeg har to piger, der står og hopper af glæde 😀

Skal du også lave risengrød og risalamande? Eller har du mon hyret andre til at gøre det for dig?

Kærlig hilsen Katrine