Ristede blomkål med parmesan og citron | Willowlounge.dk

Ristede blomkål med parmesan og citron

Blomkål er ikke øverst på min favorit-liste. Dét indrømmer jeg gerne! Men jeg ved også, at blomkål er sundt og af den grove slags.

Denne udgave er dog SÅ god, at jeg vil dele den med dig! Selv Kenneth var vild med det!

Opskriften her har jeg fundet i et reklameblad. Jeg kan ikke helt huske, hvilket det var, men jeg vil gætte på, det er fra Spar. Det synes jeg, jeg kan se på skrifttypen af det billede, jeg i sin tid gemte.

ristede blomkål med parmesan og citron, opskrift, sundt, lækkert

Jeg har tilrettet opskriften, så jeg kan lide alle ingredienserne. I den originale opskrift er der også persille i. Jeg er ikke fan af persille, så jeg undlod at tilsætte det 😉

Ingredienser til ristede blomkål til 3-4 personer:

  • 1 blomkål
  • lidt rapsolie
  • salt
  • 1 tsk friskrevet økologisk citronskal
  • 50 gram høvlet parmesan

Sådan gør du:

Del blomkålen i mundrette buketter. Rist buketterne 5-8 minutter i olien på en varm pande eller en wok. Jeg gjorde det i en wok. Smag til med salt. Vend med citronskal og parmesan lige inden servering.

Jeg har desværre ikke et billede af det endelige resultat, for det er i virkeligheden ikke en særlig køn ret. Jeg valgte derfor ikke at tage et billede af den. Beklager meget, men det skal altså ikke holde dig tilbage. Den smager rigtigt godt 😀

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine