Squash-hapsere, der er sunde og mættende
Squash-hapserne kan måske minde lidt op klatkager i udseendet/formen. Men det er også det eneste, de har tilfælles. I søndags kastede jeg mig ud i at udvikle en sund opskrift på squash-hapsere med få ingredienser. Jeg er inspireret af andre opskrifter fra Pinterest, men dem, jeg har “pinnet”, faldt ikke 100% i min smag, så jeg har prøvet mig frem med denne opskrift.
Disse er sunde og med KUN 6 ingredienser. Og så er de nemme at lave!
Der bliver ca. 12 stk af denne portion.
Ingredienser til squash-hapserne:
- 1 squash
- 2 æg
- 2 spsk husk
- 1 løg
- salt og peber
- olie til stegning
Sådan gør du:
- riv squashen på den grove side af rivejernet
- læg det revne squash i et dørslag og drys med salt. Lad det trække i ca. 10 minutter
- pres så meget af væden fra squashen med dine hænder og kom det derefter i en skål
- riv løget på den grove side og pres det meste af væden fra her også. Kom løget op i skålen til squashen
- tilsæt æggene, husk, salt og peber og rør godt rundt, så der ikke er klumper
- lad det hvile i 15 minutter, ca.
- dæk en tallerken/et fad med køkkenrulle. Denne skal bruges til at suge fedtstoffet fra hapserne, når de er stegt
- tilsæt rigeligt med rapsolie på en mellemvarm pande
- placer en god skefuld af squash-“dejen” på panden, som var det små pandekager. Jeg kunne have 5 stk. af gangen
- pres dem flade med bagsiden af skeen
- steg dem i 2-3 minutter på hver side, til de tager farve
- lad hapserne køle en smule af på tallerkenen med køkkenrulle og drys straks med salt
De smager fantastisk! Jo længere tid du steger dem, jo mere sprøde bliver de. Pas på, de ikke bliver for mørke, for så kommer de nemt til at smage brændt.
Jeg serverede disse som tilbehør til kyllingen søndag aften. Det var SÅ godt, og jeg håber, du har mod på at springe ud i denne opskrift 🙂
Skriv i kommentarfeltet herunder, når du har prøvet dem! Jeg er spændt på at høre din reaktion på dem.
Velbekomme!
Kærlig hilsen Katrine
Indlægget indeholder affiliate. Læs evt. mere om det her
De ser lækre ud ??
Og de ER lækre 🙂
Hej
Jeg har prøvet din opskrift, men har lavet et par ændringer. Her er de:
Squash: tre kugleformede
1 rødløg
Ingen Husk
1/2 tsk hvidløgssalt
1/2 tsk paprika
Salt og peber
Hvedemel til det hænger sammen iblandet 2 tsk bagepulver.
Bages i forvarmet ovn 200˚ 10 min med varmluft og fortsæt 2-3 min til de er brune uden varmluft.
Fremgangsmåden med rivning, dræning og blanding er ellers den samme.
Super resultat. Godkendt af min kræsne mand.
Hej Anna Marie
Tak for din besked.
Det lyder bare lækkert – også, at din mand kunne lide dem 😍
Jeg ønsker dig en rigtig skøn weekend!
Kærlig hilsen Katrine
Kan jeg bruge havregryn og/ eller rasp i stedet for HUSK? Har ikke husk i huset længere.🙄
Hej Dorte,
Det er jeg faktisk i tvivl om. Jeg har ikke prøvet det selv.
Men jeg tænker, at det godt kan lade sig gøre. Bare vær opmærksom på, at havregryn har stivelse i sig. Det har HUSK også, og det optager en del mere vand. Rasp optager også vand, men jeg har ikke nogen fornemmelse for, hvor meget eller hvor lidt 🙂
Hvis du tester det af, vil du så ikke dele dit resultat med mig? ❤️
Kærlig hilsen
Katrine
Men når man bruger hvedemel i stedet for HUSK så ryger 75% af sundheden??
Hej Gitte,
Nej, det vil jeg ikke sige, at det gør. Hvedemel er som sådan ikke usundt, og du benytter stadig samme mængde squash og løg.
Når jeg benytter HUSK, så er det mere for at opnå en anden konsistens end det er med fokus på sundhed alene.
Håber, det giver mening 😍
God dag!
Kærlig hilsen
Katrine
Jeg har prøvet opskriften. De blev fine, dog lidt for salte. Næste gang vil jeg nøjes med det salt der bruges ved dræning af squashen. Det er en fin opskrift. Jeg forstår ikke hvorfor man vik bytte næsten alle ingredienserne ud.
Kære Lis
Tak for din besked. Ja, det er en lækker opskrift, og jeg tror også, jeg fremover vil nøjes med det salt, de får, når man dræner squashen.
Mine smagsløg har ændret sig siden ☺️
Ønsker dig en skøn dag!
Kærlig hilsen
Katrine
Uhm! De ser snackme lækre og sprøde ud!
Tak for det! De ER altså også bare gode 😀
Kh. Katrine
Er det den gule eller grønne HUSK du bruger ?
Hej Julie
Det er de grønne 🙂
Lad mig høre fra dig, når du har prøvet at lave dem. Jeg er spændt på, om du er lige så vild med dem, som jeg er.
God dag til dig og dine
Kh. Katrine
Super lækre… Familien har godkendt dem – de er et hit ??
Dejligt at høre ???
Jeg ønsker dig en skøn dag ☀️
Kan de gemmes og enten spises kolde eller lunes i mikroovn dagen efter som en del af madpakken?
Hej Helle
Ja, de kan sagtens gemmes og spises kolde.
Jeg har ikke selv prøvet at fryse eller varme dem i mikroen, så jeg tør ikke udtale mig om resultatet. Men hvis du prøver det, så lad mig endelig vide, om det er godt ♡
Kh. Katrine
Tror det er nogle små squash jeg har fået købt. Har du en ide om hvor meget din vejede? Skal nemlig lave dem på bål lidt senere
Hej Birgitte
Det var en helt almindelig squash, ikke en lille øko-udgave…
Selve hapserne er ikke så store i det. Omkring 8-10 cm ?
Håber, du fik succes med dine ?
Kh. Katrine
Kan man bruge andet end Husk? Quinoa måske?
Hej May
Jeg kender ikke til quinoa, desværre. Så jeg vil være ked af at sige både ja og nej til om det kan bruges.
Men lad mig endelig vide det, hvis du prøver dig frem. Det kunne være fedt at lære ?
Kærlig hilsen Katrine
Hvor mange gram squash svarer et squash ca. til i din opskrift? Jeg regnede med 400 g og lavede dobbelt portion, men fik kun 13 stk. ud af det. Er det mængden af squash, der er skæv, eller har mine skefulde bare været noget større end dine? De smager dejligt 😋
Hej Maja
Tak for din besked. Jeg bliver SÅ glad, hver gang, mine søde følgere tager sig tid til at skrive til mig ❤️
Jeg må være ærlig at sige, at jeg ikke kan huske, hvor mange gram det svarer til. Men mit umiddelbare bud vil være, at en squash vejer ca. 3-400 gram.
Så det kan måske være derfor, at du ikke fik så mange ud af din dobbeltportion 🤗
Dejligt, at de smagte godt!
Rigtig god dag til dig og dine ☀️
Kh. Katrine
Hejsa, ved du hvor mange kcal der er i pr stk? 🙂
Hej Pernille
Det ved jeg desværre ikke.
Hav en skøn dag ☀️
Kærlig hilsen
Katrine
Hej Katrine.
Kan man godt undlade husk i opskriften?
Mvh Sanne
Hej Sanne,
Tak for din besked 😍
Ja, du kan sagtens undlade HUSK – så skal du blot erstatte det med noget andet bindemiddel, fx mel. Bemærk, at HUSK suger mere vand end mel 😉
God fornøjelse!
Kh. Katrine
Kunne man bruge noget groft mel i stedet for Husk?
Hej Maria
Ja, det vil du helt klart kunne. Med hensyn til mængden, så skal du prøve dig lidt frem, for melet skal binde dem sammen. De skal ikke være tørre/bolledejsagtige, men blot hænge sammen som en tyk pandekagedej 😊
Lad mig endelig vide, hvordan de kommer til at blive ❤️
Kærlig hilsen
Katrine
Hej. Hvad Husk,? Vil gerne prøve opskriften.
Vh. Dagmar
Hej Dagmar
Husk er loppefrøskaller, som er gode for maven. De kan erstatte mel – og med en tanke om at skære ned på kulhydrater, så er loppefrøskaller rigtige gode ?
Håber, det giver mening?
Lad mig endelig vide, om du springer ud i opskriften ♥️
Kærlig hilsen Katrine
Hvad med rasp i stedet for husk?
Hilsen Anna Marie
Hej Anna Marie
Tak for din besked.
Jeg har ikke selv prøvet med rasp, men jeg tænker, at det kunne være lækkert. Det vil jo give dem en noget mere knasende kant. Jeg tænker dog, at der skal en del til, for Husk’en er med til at suge en del af væsken, og det gør raspen vist nok ikke ?
Lad mig endelig vide, hvis du forsøger dig med raspen. Det vil jeg gerne høre resultatet af ♡
Kærlig hilsen
Katrine
De smager fantatisk. Jeg brugte 4 spsk. Havregryn i stedet for husk, og så kom jeg et fed hvidløg i og en lille rest ristede solsikkekerner. Jeg skal snart lave nogen igen.
Hej Lisa
Hvor er jeg glad for at høre det 😍
God ide med havregrynene og hvidløget. Dét skal jeg huske til næste gang 👌🏻
Hav en skøn aften ❤️
Kærlig hilsen
Katrine
River du også den helt bløde midte af squashen (inde ved kernerne)?
River du også den bløde midte af squashen (inde ved kernerne)?
Hilsen Mia
Hej Mia
Ja, det gør jeg. Hele squashen 😃
Men hvis du ikke er så vild med den del, så kan du sagtens skære den fra.
Lad mig endelig vide, hvad du synes om resultatet ❤️
Kærlig hilsen Katrine
De gule vil også være helt fine – de indeholder faktisk en smule mere tørstof end de grønne, og det er jo ikke en ulempe her ?
Ja, du har helt ret. De gule vil være fantastiske 😀
Jeg vidste ikke, at de indeholder mere tørstof end de grønne. Det må jeg huske! ??
Har du selv lavet dem?
Hav en skøn aften ♡
Kærlig hilsen
Katrine
Hej Katrine
Lækker opskrift!
Jeg prøvede at tilføje 2 spsk mandelmel for at give dem lidt mere bid. Det kan altså godt anbefales 🙂
Mit næste forsøg med dem, bliver at lave grønne burgere – med små tykke pandekager som “burgerboller” (lavet på spinat, kikærtemel, tapiokamel, vand og salt) og så med diverse grønne tilbehør til 🙂
Kh
Lene
Hej Lene
Aj, hvor bliver jeg glad for at læse, at du kan lide opskriften ❤️ Fedt, med mandelmelet – det må jeg prøve næste gang! 😍
Og spændende med burgerbollerne. Det er en god idé, synes jeg 👍🏻
Lad mig endelig vide, hvordan det blev, når du har prøvet dem.
Kærlig hilsen
Katrine
Nu kan det godt være jeg spørger dumt, men hvad er HUSK?
Kan man evt. bruge noget man har i skabet alligevel, men svært at vurdere, når man bare ikke aner hvad det er det skal erstatte.
Hej Laila
Tak for din besked. Du spørger overhovedet ikke dumt – jeg er glad for, at du spørger ?
HUSK er loppefrøskaller, som er meget milde mod maven og helt uden kulhydrater. De suger en masse væske til sig, og det gør mel jo egentligt også, bare slet ikke lige så meget som loppefrøskallerne.
Hvis du læser nogle af de andre kommentarer, så kan du se, at flere har forsøgt sig med noget andet end HUSK. Jeg tænker, det kun er fantasien, der sætter grænser ❤️
Hav en dejlig dag!
Kærlig hilsen
Katrine
Super opskrift!
Hvis man kigger på opskriften, så er det i bund og grund en opskrift på fars, hvor der er brugt squash i stedet for hakket kød.
Så stort set alle de opskrifter man kan finde på fars, kan man lade sig inspirere af, og bruge revne grøntsager i i stedet for kød.
Det er bare vigtigt med “farsens” konsistens.
Er den for blød, tilføjes lidt mere husk (husk det suger rigtig meget væske), mel, rasp, kikærtemel o.s.v.
Er den for fast tilføjes lidt væske.
Revne rodfrugter giver også god smag.
Tak for det!
Fedt indspark – tak for det. Det vil jeg prøve herhjemme også. Jeg har slet ikke tænkt den tanke ?
Rigtig god weekend ☀️
Kærlig hilsen
Katrine
De ser super lækre ud ? kan man lave dem i ovnen også??
Hej Trin
Tak for din besked ❤️
Det ved jeg faktisk ikke, om man kan. Jeg har ikke prøvet det. Men hvis du har mod på at prøve det, så vil jeg rigtigt gerne høre om resultatet ?
Ha’ en skøn aften!
Kærlig hilsen
Katrine
Jeg har prøvet i ovnen, og det var ikke en stor succes. De kunne godt spises og smagte okay, men manglede noget sprødhed og farve! Det kan man nok godt arbejde med, men. Jeg foretrækker dem på panden!
Hej Kirsten,
Tak fordi du deler! Jeg har ikke selv prøvet at lave dem i ovnen, så det er dejligt at få info på det 😃
De smager i hvert fald skønt, når man steger dem på panden 😉
Rigtig god dag!
Kærlig hilsen
Katrine
Hejsa.
Jeg prøvede at komme lidt kyllingetern i og det blev så lækkert. Jeg tænker at bacontern også ville være helt genialt.
Jeg tror også jeg skal prøve med æbletern og kanel for en sødere udgave.
Tak for opskriften. 🙂
Hej Helle,
Tak for din besked – det lyder godt nok lækkert med både bacontern og kyllingetern. Tak for input!
Og ja, du har helt sikker ret i, at æbletern og kanel vil være lækkert for en sødere udgave 😍
Rigtig god dag!
Kh. Katrine
Jeg har nu prøvet dem to gange. Da jeg ikke rigtig tåler løg bruger jeg det grønne af forårsløg, ellers fulgt opskriften. Du siger de bliver sprøde – det gør mine ikke, hvad gør jeg forkert ? 🙁
Hej Pia,
Tak for din besked 🙂
Hvor længe har du dem nede i olien? Og hvor tykke er hapserne? Jeg tænker, det måske kan have en betydning for det.
Ønsker dig en skøn søndag!
Kh. Katrine
Hej kathrine.
Tak for svar. Måske kommer jeg for lidt olie på – hvormeget bruger du ?
KH og tak
Pia
Hej igen,
Jeg bruger meget. Lige præcis hvor meget kan jeg ikke sige. Det er sådan lidt på gefühl 🤗 – og så ligger jeg dem på et stykke køkkenrulle bagefter, inden jeg spiser dem.
Håber, det lykkes for dig!
Rigtig god dag
Kh. Katrine
Hej Katrine
jeg rev en sødkartoffel i erstattede æg med kikærtevand , som jeg piskede og tilsatte en finthakket chili , de blev gode, jeg skal spare på saltet næste gang
Kirt
Hej Kirt,
Tak for din kommentar. Det lyder ellers bare lækkert med både chili og en sød kartoffel 😃
Det kan være, jeg skal prøve det næste gang!
Ha’ en skøn dag ☀️
Kh. Katrine
Kan man bruge noget andet end HUSK ?
Hilsner Lene
Hej Lene,
Ja, det kan du. Du kan sagtens bruge almindeligt mel. HUSK suger mere væske end mel, så prøv dig lidt frem med mængden af mel 😃
God søndag!
KH. Katrine
Kan husk erstattes af noget andet?
Hej Ann,
Ja, det kan det. Du kan bruge almindeligt mel. HUSK suger mere væske, så du skal ikke erstatte 1-til-1 med melet, men prøv dig frem med lidt mel af gangen 😃
God fornøjelse! Og lad mig gerne vide, hvordan det gik, når du har prøvet ❤️
Kærlig hilsen
Katrine
Jeg har prøvet opskriften. De blev fine,men dog for salte. Næste gang vil jeg nøjes med det salt De får, når man dræner squashen. Det er en fin og simpel opskrift. Jeg forstår ikke hvorfor næsten alle vil bytte det meste ud
Hej Lis
Dejligt, du har prøvet opskriften – og tak for din besked her 😃
Ja, det kan være, at saltet er for meget. Dejligt med dit input!
Kærlig hilsen
Katrine
Jeg plejer at dele min squash i to, den ene halvdel river jeg groft den anden halvdel blendes sammen med løget og så kommer jeg altid basilikum i
Hej Kari
Tak for din besked 🤩
Det lyder virkeligt lækkert med basilikum. Tak for tip!
God dag til dig og dine.
Kærlig hilsen
Katrine
Hej Katrine,
Tak for en fin opskrift. Den vil jeg afprøve. Har du fået tilbagemelding om hvorvidt hapserne.er fryseegnede?
Hej Jane
Velbekomme. Dejligt, du kan bruge den 🤩.
Nej, jeg har desværre ikke fået en tilbagemelding på, om de kan fryses.
Ved du, om squash er godt at fryse? De indeholder jo en del vand, og jeg tænker, at det kan have en påvirkning på optøningsresultatet, selvom de er drænet for det meste vand.
Men jeg er bestemt ikke sikker ☺️.
Kærlig hilsen
Katrine