Sund broccolisalat med mayonnaise

Broccoli er sundt! Det er spækket med vitaminer og så er det af den grove slags. Broccoli er næsten altid at finde i mit køleskab, og jeg er SÅ glad for, at jeg ikke er ene om at spise det herhjemme. Vi er nemlig alle fire vilde med det.

Det gør det SÅ meget nemmere at servere det. Kender du det?

Sund broccolisalat med mayonnaise, opskrift, sundt, lækkert,
Jeg kan finde på at servere broccoli råt, tilberedt, alene og blandet i salater.

Som denne, fx.

Her er det en sund broccolisalat, hvor der hverken er bacon, sukker eller rosiner i. Det lyder umiddelbart kedeligt, men det er det ikke. Selv Kenneth spiste op 🙂

Sund broccolisalat med mayonnaise, opskrift, sundt, lækkert,

Opskriften på min sunde broccolisalat får du her:

Opskriften er til to voksne, hvor det er tænkt som tilbehør til kødet.

 • 1/2 broccolihoved
 • 60 g Hellman’s mayo
 • 1 tsk. hvidvinseddike
 • citronsaft
 • salt og peber
 • 1/4 rødløg

Sådan gør du:

 • skær eller flæk broccolien i små buske og læg dem i en skål
 • hæld kogende vand over og lad dem trække i 2 til 3 minutter
 • sigt vandet fra og skyl dem under rindende koldt vand, indtil de er helt kolde
 • vej mayonnaisen af i en skål og tilsæt hvidvinseddike, citronsaft, salt og peber
 • rør godt rundt og lad det trække lidt
 • hæld broccolien tilbage i skålen og vend mayonnaisen rundt, så det bliver fordelt grundigt
 • drys med finthakkede rødløg og server straks

Ved at bruge den gode mayonnaise i stedet for fx creme fraiche, som jeg har gjort i denne opskrift, så er jeg sikker på at få en god del af min daglige ration af de gode fedtstoffer. Og så smager Hellman’s mayo altså bare godt! Hvis du ikke kender den, så kan jeg varmt anbefale dig at prøve den.

Derudover synes jeg ikke, at den mangler smagen af sukker. Jeg savnede heller ikke det søde fra rosinerne eller knasen fra solsikkekernerne eller fra bacon. Alt i alt er jeg ret godt tilfreds med denne udgave af en sund broccolisalat 😉

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

CAD2BBD1E4FE632FDDF0EE12B7FB3B2EC5CA8DCE