Hvilket kamera bruger jeg?

plugins, wp-blog, blog, wp, widget, widgets, back up, sådan, how to, rich pin, pinterest, kamera,

Herhjemme er det absolut Kenneth, der er specialisten på kamerasiden. Både hvad angår brug af det og på, hvilket er det mest ikke-professionel-fotograf-venlige kamera til en amatør som mig.

Jeg er vild med makro-fotografering. Jeg kan godt lide at komme tæt på, og jeg er vild med, når det slører i baggrunden, men holder skarpt på det væsentlige!

For en del år siden fik jeg dette lille kompaktkamera fra Canon af Kenneth. Et Ixus 980 IS. Han er “Canon-mand”, så derfor valgte han også et Canon-kompaktkamera til mig. Kameraet har været min trofaste følgesvend gennem mange blogindlæg, og jeg er meget glad for det. Det fylder ikke ret meget, og det har tilpas mange funktioner (måske også for mange til mig) til, at det kan dække mine billede-behov. Og så kan det tage lige så smukke billeder, som et spejlreflekskamera kan!

kamera, fuji, canon

For en lille måneds tid siden købte Kenneth et Fuji-kamera, som har det fedeste retrolook! Et Fuji X-T10. Han valgte den udgave, der har et bedre objektiv, som også passer til hans foto-behov. Det er et rigtigt fint kamera, som jeg må låne, når jeg vil. Jubii!! (hvis han da ikke lige har taget det med sig på foto-job…)

kamera, fuji, canon kamera, fuji, canon

Jeg er vild med kameraet, og jeg er vild med kvaliteten af billederne.

Jeg redigerer ikke ret meget i billederne efter – jeg gør mig umage med at tage gode billeder i første “hug” 😉

Det kræver dog både tålmodighed og god tid, hvilket jeg ikke altid har. Men jeg øver!

Jeg er især opmærksom på lyset. Jeg tager som regel alle billederne i dagslys, uden en lampe tændt. Hvis en lampe er tændt, så kan det give et mere gul billede.

Og så er jeg også opmærksom på skarpheden – dybdeskarpheden. Jeg elsker at gå tæt på og “skære ind til benet”. Altså at få alt det overflødige væk. Det håber jeg, du kan se af mine billeder 🙂

Jeg bruger selvfølgelig også min iPhone 6 til at tage billeder med – men jeg er mere tilfreds med resultatet fra et “rigtigt” kamera. Mobilen har jeg jo med mig altid, og jeg tager gerne øjebliksbilleder med den, som jeg deler her på bloggen, på Instagram eller Snapchat. De to sidstnævnte steder er mit brugernavn “frubrandborg”.

Pin It on Pinterest