Lækre vinterferie-muffins med kreativt børnepynt | Willowlounge.dk

Vinterferie-muffins med børnepynt

vinterferie-muffins, vinterferie, muffins, kreativt, børnepynt, glasur, kage vinterferie-muffins, vinterferie, muffins, kreativt, børnepynt, glasur, kage vinterferie-muffins, vinterferie, muffins, kreativt, børnepynt, glasur, kage vinterferie-muffins, vinterferie, muffins, kreativt, børnepynt, glasur, kage

Vi nyder ferien! Vi har alle trængt til den – og nu er den her. Åh, hvor er det skønt 🙂

Jeg har i dag bagt muffins. Det er en-krig-og-en-madpakke siden, jeg sidst har bagt muffins. Denne opskrift er en standard grundopskrift, hvor jeg har tilsat store stykker chokolade og halvstore stykker marcipan. Til børnene sorterede jeg marcipanen fra, for jeg ved, de ikke er så vilde med det.

Heldigvis elsker både Kenneth og jeg marcipan. Og gode blev de! Opskriften kommer her:

Vanillemuffins – grunddej:

4 dl mel
3 dl sukker
2,5 tsk. bagepulver
0,5 tsk salt
100 stuetempereret smør
2 dl mælk
2 æg
2 tsk vanillesukker (jeg brugte en hel vanillestang og sukker dertil)

Tænd ovnen på 175 grader. Kom det bløde smør i en skål og sigt mel, sukker, bagepulver og salt ned i den. (jeg sigtede det ikke, men tilsatte blot). Hæld herefter 1 dl mælk i og rør det til en jævn dej. Pisk resten af mælken sammen med 1 æg i, sammen med vanillesukkeren. Tilsæt til sidst det sidste æg. Pisk til det er en jævn og fin dej.

Tilsæt fyld (jeg brugte 100 g grofthakket chokolade og 100 g marcipan). Fyld dejen i muffinsforme, 2/3-del op. Her bruger jeg ALTID min isske. Den er SÅ nem at bruge og gør, at jeg spilder meget mindre 😉

Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter – til de er gyldne på toppen. De må endelig ikke få for meget. Så kan de blive tørre og kedelige.

Efter afkøling har Laura og Anders pyntet dem fint, med lidt hjælp fra mig.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest