Falslevgård boller - så fik jeg dem endelig bagt | Willowlounge.dk

Jeg har bagt boller

Jeg troede, jeg hurtigt kom til at bage boller igen. Men jeg blev klogere.

Jeg troede, jeg nemt lige kunne bikse en dej sammen. Men jeg blev klogere.

Jeg troede, de blev lige så gode, som smagsprøverne til fødevaremarkedet i Nordkraft. Men jeg blev klogere.

‹«♣»›

Tilbage i februar præsenterede jeg stolt en pose økologisk mel, som jeg havde planer om at bage i nærmeste fremtid. Der skulle gå tre en halv måned, før jeg fandt overskud til det.

Jeg bagte dem i sidste uge, og resultatet blev ok. Ikke prangende og ikke noget særligt. De mættede til gengæld godt, og smagen var fin, især når de var lune.

Måske blev de ikke helt så gode, fordi jeg æltede dejen i hånden og ikke på maskine. Opskriften lød på at ælte den på maskine i 15 minutter. Jeg ejer ikke en maskine og mine arme kunne ikke ælte i så lang tid…

bagt, boller, økologisk

Opskriften får du lige her – hvis du skulle have mod på at få dem bagt selv:

  • 15 g gær
  • 1 æg
  • 1 spsk olie
  • 1-2 tsk salt
  • 2 tsk honning
  • evt. 1 dl mandler
  • 6 dl vand
  • 1 kg mel (Falslevgård-boller)

Sådan gør du:

Røres på røremaskine i 15 minutter (eller med hænderne i så lang tid, som du kan holde til). Kom mel i lidt efter lidt indtil dejen er en klump omkring dejkrogen. Langtidshæv dejen i køleskab natten over, form boller næste dag og bag dem ved 200 grader i ca. 25-30 minutter.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

GemGemGemGem