12 ting, du ikke vidste om din iPhone | Willowlounge.dk

12 ting, du ikke vidste om din iPhone

Jeg får mange nyhedsbreve i min indbakke hver dag, og én af dem, jeg fik for nyligt, gav mig idéen til dette indlæg.

Nemlig; 12 ting, du (måske) ikke vidste om din iPhone.

Der findes rigtig mange guider og tips til både det ene og det andet, og her får du 12 hacks til din iPhone, som du måske ikke kender i forvejen.

12 hacks, iphone,

1.Lad din telefon hurtigere op, når du sætter den på flytilstand

Er du træt af at vente på, at din telefon skal lade op? Når du har travlt med at få strøm tanket på, så findes der heldigvis en meget simpel metode.

Ved at slukke for alt, hvad der kører i baggrunden af telefonen (uden du måske ved, at du har noget til at køre), så går det hurtigere med at lade den op.

Du skal blot slå din telefon over på flytilstand, så går det hurtigere med opladningen. Det går ca. 4% hurtigere i løbet af en halv time.

15 ting, iphone, hacks

 

2. Spar sekunder i dine søgninger

Når du skal søge en hjemmeside, så kan du holde punktum-knappen nede – og herefter vælge, om hjemmesiden skal slutte med .dk, .com eller noget tredje.

15 ting, iphone, hacks

 

3. (gen-)opdag præcis, hvor du har været

15 ting, iphone, hacks

Det er MEGET skræmmende, men Big Brother holder i den grad øje med mig! (og dig)… For at se, hvor du sidst har bevæget dig rundt, skal du gøre følgende: gå i Indstillinger > Anonymitet > Lokaltjenester > Systemtjenester > Hyppige lokaliteter.

Her kan du se både, hvor du befundet dig og hvor lang tid, du har opholdt dig på det pågældende sted. Lidt CREEPY!

 

4. Erstat værktøjskassen med din iPhone

Eller næsten, i hvert fald. Hammeren skal du nok ikke lige smide ud med det samme…

15 ting, iphone, hacks

Under Kompas (som er én af de irriterende apps, som jeg aldrig bruger og ikke kan få lov til at slette) kan du finde et vaterpas.

Se, dét kan jeg bruge til noget – BUM!

 

5. Opret særlig vibration

Hvis du går under dine kontakter og vælger rediger, skal du scrolle ned til “Sms-tone”. Når du klikker på den, får du lov til at vælge en ny vibration.

Det er skide-smart, fordi du via vibrationen kan kende forskel på, hvem der ringer. Forestil dig, at telefonen ligger i tasken eller lommen, og du har ikke mulighed for at svare. Via vibrationen kan du mærke, hvem der ringer! Smart, ikk?!

15 ting, iphone, hacks

15 ting, iphone, hacks

 

6. Lås fokuspunktet på kameraet

Jeg tager rigtig mange billeder med min telefon hver dag – og jeg øver mig i at gøre dem så gode som muligt.

Nogle gange kan det være svært at holde fokus, men det findes der heldigvis en løsning for.

Hold fingeren på skærmen på det ønskede fokuspunkt i nogle sekunder, og der vil kort efter komme AE-/AF-lås øverst på skærmen.

Det betyder, at du har valgt fokuspunkt, og at du kan være sikker på, at dette står helt skarpt! (med mindre du flytter telefonen, selvfølgelig…)

15 ting, iphone, hacks

 

7. Sæt din musik på timer

Hvis du – som mig – har brug for at koble af til lidt musik, men somme tider falder i søvn, så kan det være rart at musikken stopper efter noget tid.

Du kan under Tidtagning indstille til, at musikken skal stoppe med at spille, efter det ønskede antal minutter eller timer. Nemt og enkelt!

15 ting, iphone, hacks

 

8. Tag et billede helt uden at røre ved din telefon

Flere og flere er efterhånden bekendt med, at man kan tage et billede ved at trykke på skru op/ned-knapperne. Men vidste du også, at du kan gøre det via dit headset?

 

9. Fortryd indtastning

Skriver du nogle gange forkert? Det gør jeg… Og en mega-nem måde at slette det skrevne på, er ved at ryste din telefon! Når du har rystet den, så kommer der et pop-up vindue frem, som spørger, om du vil fortryde indtastningen. Her kan du vælge Annuller (hvis du ikke vil slette), og du kan vælge Fortryd. Fortryd sletter det indtastede. NEMT!

15 ting, iphone, hacks

 

10. Find ud af, hvor længe du har ventet på svar

Når du har sendt en sms afsted, kan du nemt se, hvor længe det er siden. Du trækker blot til venstre på skærmen, og du vil herefter se klokkeslet på afsendelse og modtagelse.

15 ting, iphone, hacks

 

11. Opdatér dit stamtræ med Siri

Den her er virkelig sjov! 😀

Du kan lære Siri, hvem af dine kontakter, der er din mor og far. Og hvem, der er din søster/bror/kusine og så videre. Du skal blot fortælle Siri det 😉

15 ting, iphone, hacks

 

12. Svar med customized beskeder, hvis du ikke kan tage telefonen

Når én ringer til dig, og du ikke har mulighed for at tage telefonen, kan du svare med en sms i stedet for. Din iPhone har allerede nogle valgmuligheder, men det er ikke sikkert, de lige passer til dig. Du kan selv rette i dem.

Gå til Indstillinger > Telefon > Svar med besked. Her kan du oprette/tilrette, så de passer til dig.

15 ting, iphone, hacks

15 ting, iphone, hacks

 

 

Har du nogle hacks, som jeg ikke har nævnt her – og som er blandt dine favoritter?

Skriv til mig, så jeg kan opdatere listen.

God fornøjelse med din iPhone!

Kærlig hilsen Katrine

15 ting, iphone, hacksGemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

Pin It on Pinterest