Kanelsnegle med kagecreme | Willowlounge.dk

Kanelsnegle med kagecreme

Uhm, jeg elsker kanelsnegle! Hvem gør ikke det?!

kanelsnegle, kagecreme, opskrift, lækkert, bagertrick, tip

Jeg har tilsat kagecreme i remoncen – det gør jeg ALTID. Det er et gammelt bagertrick, som jeg lærte, da jeg var i praktik ved Tylstrup-bageren i 9. klasse.

Det gør sneglene ekstra svampede og meget, meget lækre. Du kan også tilsætte kagecremen i remoncen til en brunsviger. Det giver samme lækre smag – ligesom bagerens 😉

Grundopskriften har jeg taget fra “Den store fødselsdagsbagebog” fra Amo, og den kommer her:

Duftende kanelsnegle:

 • 300 g hvedemel
 • 100 margarine
 • 50 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1 æg
 • 1 dl mælk

Remonce:

 • 100 g margarine
 • 100 g brun farin
 • 2 tsk kanel
 • 2 spsk kagecreme

Lun mælk og margarine og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og rør godt rundt. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt til dejen er ensartet og glat. Dejen skal være meget fedtet, og jeg undlader som regel at stikke fingrene i den. Den er så blød og nem at røre i, at jeg sagtens kan bruge skeen. Stil den til hævning, til den er dobbelt størrelse.

Del dejen i to og rul dem ud til to store firkanter. (ca. 30×30). Fordel remoncen og rul til en roulade. Skær den ud i 12 stykker.

Jeg sætter altid sneglene i en lille bradepande – enten rund eller firkantet – og lader dem hæve og bage heri. Det gør, at kanterne på sneglene bliver bløde og svampede. Ligesom jeg elsker det. Hvis jeg har flere tilbage, så bager jeg dem ofte i en muffinsform, ligesom du kan se på billedet.

Tryk sneglene flade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min., mens ovnen varmes til 200 grader. Har du mere remonce tilbage, så kom det på toppen af sneglene. Det skader absolut ikke!

Bag sneglene til de er gyldne og lækre. Tiden afhænger af, om du bager dem enkeltvis eller tæt sammen. Enkeltvis skal de have 8-10 min og tæt sammen skal de have ca. 15 min. Hold øje med dem – du kender bedst din ovn selv 😉

Pynt med glasur, når de er kølet (næsten) af. Hvis du da kan vente så længe…

Velbekomme!

Pin It on Pinterest