Kanelsnegle - opskrift med kagecreme i remoncen | Willowlounge.dk

Lækre kanelsnegle med kagecreme i remoncen

Kanelsnegle med kagecreme?! Ja, tak!

kanelsnegle, opskrift, nemt, nem, kanel

Når jeg bager kanelsnegle, tilsætter jeg altid kagecreme i remoncen. Jeg er ikke specielt vild med kagecreme, men i kanelsneglene er det godt! Jeg synes, det giver det bedste resultat. Kanelsneglene bliver altid lækre og svampede, og så holder de sig bedre i længere tid.

Opskriften har jeg taget fra “Den store fødselsdagsbagebog” fra Amo, og den kommer her:

Duftende kanelsnegle:

 • 300 g hvedemel
 • 100 margarine
 • 50 g gær
 • 1 spsk sukker
 • 1/2 tsk salt
 • 1 æg
 • 1 dl mælk

Remonce:

 • 100 g margarine
 • 100 g brun farin
 • 2 tsk kanel
 • 2 spsk kagecreme

Sådan gør du – dejen:

Lun mælk og margarine og opløs gæren heri. Tilsæt sukker og rør godt rundt. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt til dejen er ensartet og glat. Dejen skal være meget fedtet, og jeg undlader som regel at stikke fingrene i den. Den er så blød og nem at røre i, at jeg sagtens kan bruge skeen. Stil den til hævning, til den er dobbelt størrelse.

Sådan gør du – remonce:

Smelt margarine, farin og kanel i en gryde, så det bliver flydende. Bland kagecremen i remoncen, så næsten alle klumperne er væk. Det gør ikke noget, at der er nogle få klumper. De smelter, når kanelsneglene bliver bagt.

Tilbage til dejen:

Del dejen i to og rul dem ud til to store firkanter. (ca. 30×30). Fordel remoncen og rul til en roulade. Skær hver roulade ud i ca. 12 stykker/snegle.

Jeg sætter altid sneglene i en lille bradepande – enten rund eller firkantet – og lader dem hæve og bage heri. Det gør, at kanterne på sneglene bliver bløde og svampede. Ligesom jeg elsker det. 

Tryk sneglene flade og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min., mens ovnen varmes til 200 grader. Har du mere remonce tilbage, så kom det på toppen af sneglene. Det skader absolut ikke!

Bag sneglene til de er gyldne og lækre. Tiden afhænger af, om du bager dem enkeltvis eller tæt sammen. Enkeltvis skal de have 8-10 min og tæt sammen skal de have ca. 15 min. Hold øje med dem – du kender bedst din ovn selv ;)

Pynt med glasur, når de er kølet (næsten) af. Hvis du da kan vente så længe…

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine