Sprøde knækbrød uden mel - min opskrift | Willowlounge.dk

Sprøde knækbrød uden mel

Jeg forsøger at tilberede snacks og mellemmåltider så sunde som muligt. Her i blandt også knækbrød. Du kender måske den “klassiske” hjemmelavede udgave, som jeg før har delt med dig. I dag deler jeg en opskrift på sprøde knækbrød UDEN mel! Og jo, de bliver sprøde.

knækbrød, sprøde, uden mel, opskrift, sundt, sunde, lækre, sprøde knækbrød

Ingredienser til sprøde knækbrød:

  • 2 dl hørfrø
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl koldt vand
  • 1 æg

Sådan gør du:

Hæld alle ingredienserne i en skål og pisk det hele med en gaffel, således ægget bliver fordelt grundigt. Lad dejen hvile i en halv til en hel time. Dejen vil virke meget våd/tynd, men bare rolig. Hørfrøene skal nok suge væsken til sig, så den sætter sig lidt mere.

Når tiden er gået, tænder du ovnen på 125 grader, og bagefter hælder du dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel dejen langsomt ud på bagepapiret, så den bliver mere og mere flad og fylder bagepladen mest muligt. Den skal altså være så tynd som muligt, men uden huller. Jeg brugte en dejskraber til at fordele dejen jævnt. Drys evt. med groft salt.

Bag knækbrødsdejen i ca. en time og 15 minutter. Det kan godt være, den skal have længere tid, alt afhængigt af ovnen.

Når du har taget pladen ud af ovnen, kan du forsigtigt knække pladen i de størrelser, du synes er passende til et knækbrød. Mine er ca. 10 x 10 cm.

knækbrød, sprøde, uden mel, opskrift, sundt, sunde, lækre, sprøde knækbrød knækbrød, sprøde, uden mel, opskrift, sundt, sunde, lækre, sprøde knækbrød knækbrød, sprøde, uden mel, opskrift, sundt, sunde, lækre, sprøde knækbrød

Knækbrøddene holder sig sprøde i dage- eller ugevis i en lufttæt beholder. Jeg plejer enten at have mine i et tætsluttende glas med patentlåg eller i en kagedåse.

Jeg har læst, at man også kan fryse dem. Det tænker jeg er smart, for så kan jeg nemt tage nogle op, når trangen til knækbrød noget sprødt melder sig 🙂

knækbrød, sprøde, uden mel, opskrift, sundt, sunde, lækre, sprøde knækbrød

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine