Sunde pandekager uden mel
Sunde pandekager uden mel – smager de mon godt?
Jeg har længe været på jagt efter et godt morgenmåltid, som er lækkert, sundt og mættende. Og som ikke bare er blødkogt æg og skyr. Jeg er lidt træt af de to ting, for jeg har spist det SÅ tit. Kender du det?
Og for at svare på mit eget spørgsmål; JA! De smager godt! Ofte synes jeg, at konsistensen på sunde pandekager bliver lidt underlig. Jeg kan ikke helt beskrive det, men måske du kender det?
Konsistensen på dem ligner almindelige pandekager RIGTIGT meget. Måske dette er den tætteste udgave på “gammeldags” pandekager, man kan komme!?
Opskriften på min udgave af sunde pandekager får du her
- 60 gram Philadelphia ost neutral (ikke light)
- 2 æg
- 1 tsk ahornsirup
- 1/2 tsk kanel
- kokosolie
Sådan gør du:
Bland alle ingredienserne grundigt (undtaget kokosolie). Jeg piskede længe med en gaffel, og det lykkes mig ikke at få alle klumperne fra osten væk, men bruger du en blender eller en håndmixer, så kan du nemt få en jævn konsistens.
Steg ca. 1/4-del af dejen i kokosolie, og vend dem med lidt forsigtighed. Det kan godt være lidt svært at vende dem – de går nemmere i stykker end de klassiske pandekager med mel.
Ud af denne portion fik jeg 4 pandekager.
Pandekagerne rullede jeg sammen og serverede dem sammen med græsk yoghurt og blåbær. Jeg spiser ALTID pandekager med kniv og gaffel. Det ER bare lige lidt mere lækkert at spise dem sådan, i stedet for med fingrene.
Jeg er klar over, at mange vil synes, det er blasfemi ikke at bruge fingrene, men for mig giver det mening at bruge bestik. Det tager lidt længere tid at spise dem og så mætter det mere, synes jeg.
Der ud over er det også pænere 😉
Ja, kald mig bare skør, men det er sådan, jeg gør.
Lad mig vide i kommentarfeltet herunder, om du også synes, de smager godt?
Kærlig hilsen Katrine
De lyder lækre 🙂
Må tilstå at jeg nok også helder mest til at spise pandekager med kniv og gaffel 🙂
Åh, hvor dejligt at have en “medskyldig” i at spise pandekager med kniv og gaffel 😉 😀
De ER lækre 🙂
Hvis du smider ½ spsk HUSK eller kokosfibermel i dejen, hænger den bedre samme på panden og kan vendes ude at gå i stykker 🙂
Tak for tippet, Malou 🙂 Det vil jeg helt klart prøve næste gang.
Jeg har ofte brugt HUSK i andre opskrifter, med god erfaring, så det skal jeg da helt klart prøve igen 😉
Kh. Katrine
Ser lækkert ud ☺️ Gode pandekager mums vi fik også pandekager idag på den gammeldags måde ☺️
Jeg bruger også kniv og gaffel til pandekager ☺️
Forsat god aften ☺️
Kh
Pernille Kit Larsen ?
Ih, hvor godt med de knive og gafler 😀
Du er også med i klubben 😉
Kh. Katrine