Pizza med sprød bund og god smag | Willowlounge.dk

Pizza med sprød bund

Jeg elsker pizza! Jeg tror faktisk, at jeg elsker pizza så meget, at jeg kunne leve af det hver eneste aften. Kender du det?

pizza, hjemmelavet, opskrift, lækkert, aftensmad, velbekomme

Mit bedste tip, for at få en sprød bund, hvis du altså ikke lige har en pizzasten er, at ovnen skal være meget, meget varm. Ovnen må gerne være 250 grader, og pladerne skal blive inde i ovnen, mens den varmer op. Dejen trækkes over på bagepladen (bagepapiret må gerne blive), og den bages i ca. 10-12 minutter. Hold øje med den – og tag den ud, når du synes, den er tilpas brunet og sprød i kanten!

Selve dejen har jeg lavet lidt på slump. Du får den her:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • ca. 500 g italiensk pizza-mel

Sådan gør du:

Opløs gær i vandet og tilsæt salt. Hæld mel i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem, til den er fast og glat.

Jeg smører altid den færdigæltede dej med olie og stiller den til hævning bagefter. Når jeg skal lave bundene, så bruger jeg kun olie og ikke mel. Det er M E G E T nemmere at rulle dem ud på denne måde. Jeg sparer ikke på olien, når jeg former bundene, men der er heller ikke for meget olie. Du må prøve dig frem, så du selv kan fornemme, hvor meget, der skal til… ;)

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, med et vådt stykke over, i ca. 1 time – gerne mere.

Form herefter bundene, og læg det fyld på, du bedst kan lide. Jeg har lavet flere forskellige pizzaer. Så er der noget for enhver smag – næsten da!

pizza, hjemmelavet, opskrift, lækkert, aftensmad, velbekomme, sprød pizza, hjemmelavet, opskrift, lækkert, aftensmad, velbekomme, sprød

På billederne kan du se Lauras pizza. Bunden er til dato den sprødeste bund (!!) og fyldet er lige som Laura ønsker det. Med ketchup, revet ost og skinkestrimler.

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest