Pizza - hjemmelavet bund | Willowlounge.dk

Dagens middag = pizza!

Uhm, jeg er altså bare tosset med pizza. Både hjemmelavede, købte og den “nemme hjemmelavede”pizza, dagens middag, middag, velbekomme, opskrift, pizzahawaii, ost, kartoffel IMG_6474 pizza, dagens middag, middag, velbekomme, opskrift, pizzablanco, ost, kartoffelpizza, dagens middag, middag, velbekomme, opskrift, pizzablanco, ost, kartoffel

Det bedste tip, jeg kan give, for at få en sprød bund er, at ovnen skal være meget varm, gerne 250 grader, og pladerne skal blive inde i ovnen, mens den varmer op. Dejen trækkes over på bagepladen (bagepapiret må gerne blive), og den bages i ca. 10-12 minutter. Hold øje med den – og tag den ud, når du synes, den er tilpas brunet og sprød i kanten!

Selve dejen har jeg lavet lidt på slump. Du får den her:

  • 25 g gær
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 tsk. salt
  • ca. 500 g italiensk pizza-mel

Sådan gør du:

Opløs gær i vandet og tilsæt salt. Hæld mel i lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem, til den er fast og glat.

Jeg smører altid den færdigæltede dej med olie og stiller den til hævning bagefter. Når jeg skal lave bundene, så bruger jeg kun olie og ikke mel. Det er M E G E T nemmere at rulle dem ud på denne måde. Jeg sparer ikke på olien, når jeg former bundene, men der er heller ikke for meget olie. Du må prøve dig frem, så du selv kan fornemme, hvor meget, der skal til… 😉

Lad dejen hæve tildækket et lunt sted, med et vådt stykke over, i ca. 1 time – gerne mere.

Form herefter bundene, og læg det fyld på, du bedst kan lide. Jeg har lavet flere forskellige pizzaer. Så er der noget for enhver smag – næsten da!

På billederne kan du se en børnevenlig pizza med skinkestrimler og ananas, og på den anden har jeg tynde kartoffelskiver, mozzarella-ost og rosmarin. Begge bunde har jeg smurt med hvidløgsolie og drysset med salt. Det er 1000 gange bedre end tomatbunde, synes jeg.

Velbekomme!

PS: I  aften skal vi spise på restaurant Fusion, sammen med madklubben. Jeg har ikke været der før, men jeg har kun hørt GODT om stedet! Uhm… Jeg skal helt sikkert ikke køre hjem 😉

Pin It on Pinterest