Rabarberkompot – sund opskrift uden sukker

Hjemmelavet rabarberkompot med honning, lakridsrodspulver og vaniljekorn. Simpelt, lækkert og sundt. What’s not to like?!

Lakridsrodspulveret smager slet ikke igennem, og det er med til at gøre, at du ikke får det underlige lag i munden, som rabarber nemt kan give. Jeg holder i hvert fald igen med at spise for mange rabarber, netop fordi jeg får en underlig fornemmelse i munden og på tænderne. MEN lakridsrodspulveret ophæver oxalsyren i rabarberne, og dét kan jeg rigtigt godt lide!

Rabarberkompot - sund opskrift uden sukker,Rabarberkompot - sund opskrift uden sukker,

Opskriften på min rabarberkompot får du her:

  • 350 gram rabarber
  • 1 spsk honning – gerne økologisk
  • 1-2 tsk. vaniljekorn – evt. en god vaniljestang
  • 1 tsk lakridsrodspulver
  • lidt vand

Sådan gør du:

Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Hæld dem i en gryde sammen med honning, vaniljekorn, lakridsrodspulver og vandet. Du skal ikke bruge ret meget vand – faktisk skal det ikke engang dække bunden. Jeg brugte cirka det, der svarer til en spiseskefuld. Ikke mere end det.

Få gryden i kog ved svag varme og lad rabarberne simre i en lille times tid. Rabarberne skal være helt bløde, og når du rører i gryden skal det hele blive smattet og marmelade-agtigt.

Smag rabarberkompotten til. Tilsæt eventuelt lidt mere vaniljepulver, hvis du synes, den smager lidt for surt. Kompotten skal ikke være sød i sig selv, for når du bruger den ovenpå din A38 passer den helt perfekt!

Hæld rabarberkompotten på et tætsluttende glas og opbevar det i køleskabet mindst natten over. Når det er koldt kan du tilsætte en skefuld sammen med 1 dl A38 og hakkede mandler eller lidt hjemmelavet mysli (uden sukker, selvfølgelig).

Jeg vender tilbage, når jeg har et billede klar af ovenstående 😉 Dét bliver godt!

Rigtig god dag til dig og dine.

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest