Semidried tomater
Semidried tomater er vildt nemme at lave. De smager fantastisk, både som de er, som tilbehør til aftensmaden og i en god sandwich.
Jeg har efterhånden lavet dem nogle gange herhjemme, men jeg tror ikke, jeg har delt opskriften med dig før. Så den får du her.
Opskriften og billederne har jeg lånt hos Plat du jour, som i øvrigt har rigtig mange lækre og inspirerende opskrifter. Deres blog er ikke længere aktiv, men arkivet fejler intet!
Opskrift på semidried tomater:
- 250 g cherrytomater
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk rørsukker eller brun farin
- godt med timiankviste
- oliven-/rapsolie af god kvalitet
- balsamico
- salt og peber
Sådan gør du:
Skyl tomaterne og del dem i halve. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hvidløgsfedene et slag med håndfladen eller en kniv og læg dem sammen med tomaterne. Drys med timiankviste og rørsukker/brun farin samt olie, balsamico, salt og peber efter smag. Bag ved 100 grader i ca. 2 timer. Læg dem i rene glas sammen med ‘juicen’ der dannes under bagningen, så holder de sig lækre og fulde af smag i længere tid. Slut evt af med at hælde lidt ekstra olie over dem. Opbevares i køleskabet et par uger.
Tip!
Hvis du har tomater på lager, som trænger til at blive spist, så er det helt oplagt at lave disse semidried tomater af dem. Herhjemme er vi ikke så vilde med friske tomater, der er for bløde eller lidt rynkede i skindet, så nogle gange laver jeg en lille omgang semidried tomater af de rester vi har.
Velbekomme!
Kærlig hilsen Katrine