Æblekage med brun farin | Willowlounge.dk

Æblekage med farin

Farin er sukker – og sukker er IKKE godt, når man som jeg gerne vil slanke sig. Jeg har tidligere delt denne opskrift med dig, men jeg gør det igen, for den er simpelthen SÅ god og super aktuel!

Og jeg vil også tilføje, at jeg lever ikke kun efter at spise sundt herhjemme. Det handler også om livskvalitet – men det vil jeg komme ind på en anden gang…

farin, æblekage, opskrift, lækkert, æble, æbler,

I søndags bagte Laura og jeg denne lækre og meget usunde æblekage med brun farin drysset på toppen. Og den smagte SKØNT! Jeg deler derfor opskriften med dig 😀

Jeg havde to fade, som jeg delte dejen op i – fordi jeg ikke ville have en alt for tyk bund. Jeg brugte en klassisk tærteform og et firkantet fad på 15×25.

Ingredienser:

  • 200 g blødt smør (jeg smeltede det)
  • 3 dl. sukker, ca. 250 g
  • 1 vaniljestang
  • 4 æg
  • 1 dl mælk
  • 4½ dl hvedemel, ca. 275 g
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 500 gram æbler i skiver (mine havde været frosset)
  • 250 gram brun farin

Sådan gør du:

Flæk vaniljestangen og del kornene med lidt af sukkeret. Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk æggene i ét ad gangen. Jeg har tidligere haft dårlig erfaring med rådne æg, så jeg slår altid ægget ud i et glas, inden jeg hælder det i dejen. Blot et tip…

Sigt mel, bagepulver og vaniljesukker sammen, og rør det i dejen skiftevis med mælken. Smør fadene med fedtstof og fordel halvdelen af dejen i hver sin bund og fordel æblerne ovenpå. Det gør ikke noget, at der er mange, de forsvinder ned i kagen, når den bliver bagt.

Drys til sidst med brun farin over æblerne, så de er godt dækket til. Den brune farin smelter på toppen af kagen og søger lidt ned mod bunden. Det gør kagen lidt ekstra snasket, samtidig med, at den bliver en smule sprød på toppen. Uhm…!

Bag kagen midt i en 175 grader varm ovn i ca. 35 min. alt efter tykkelse. Tjek med en kødnål, om den er bagt, eller om der sidder lidt dej fast.

farin, æblekage, opskrift, lækkert, æble, æbler,

farin, æblekage, opskrift, lækkert, æble, æbler,

farin, æblekage, opskrift, lækkert, æble, æbler,

farin, æblekage, opskrift, lækkert, æble, æbler,

Da jeg delte opskriften med dig sidste år, var jeg ikke klar over, at skyr ikke er sundt. Jeg var blevet farvet af medierne og hoppede derfor med på skyr-vognen. Det viser sig, at der ikke er alle de gode mælkesyrebakterier i skyr, som der fx er i græsk yoghurt eller A-38. Jeg vil derfor ikke anbefale, at du serverer skyr til æblekagen. Brug i stedet creme fraiche eller græsk yoghurt 2%. Bland lidt vaniljekorn i – dét er lækkert!

Jeg rørte lidt skyr med vaniljepulver og serverede det til den lune æblekage. Mums, det var lækkert!

Velbekomme.

Kærlig hilsen Katrine

Har du lyst til at se andre af mine opskrifter – KLIK HER