Dulce de leche - hjemmelavet karamelsmør | Willowlounge.dk

Dulce de leche – hjemmelavet karamelsmør

Dulce de-hvaffor-noget?!, spørger du nok…

dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift

Haha, ja, vi kan også kalde det for karamelsmør, om du vil 🙂 Kært barn har mange navne!

Både Laura og jeg er tossede med denne cremede karamel-smørelse, og det er meget længe siden, jeg sidst lavede det. Kenneth er ikke så vild med karamel, og Vera vil slet ikke smage på det. Så Laura og jeg har det helt for os selv 😉

Karamellen er det nemmeste at lave i hele verden (næsten da), og jeg vil hellere end gerne dele det med dig! Jeg har også forsøgt at vise det med billeder!

Opskrift på Dulce de Leche

Ingredienser

(that’s it!)

Sådan gør du:

  • pil papirsmærkaten af den uåbnede dåse
  • læg dåsen i en gryde med kogende vand, læg låg på.
  • kog i to-tre timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Ønskes en mere flydende karamel kan kogetiden reduceres
  • køl dåsen meget af, inden du åbner den
  • og voila: du har nu karamel

dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift dulce de leche, karamelsmør, karamel, hjemmelavet, opskrift, weck, patentglas

Jeg opbevarer altid karamellen i et glas – gerne et weck-glas med tæt låg. Det er gode til opbevaring og pæne til servering 🙂

Karamellen kan også bruges til andet end at smøre på brød. Jeg har før bagt cookies med flydende karamel-midte, og jeg har læst, at det også kan bruges fx ovenpå en cheesecake. Jeg har også fået det serveret til vaniljeis med frugt.

Uhm, tilpas usundt og lækkert, haha 😀

Kender du denne karamel? Og har du et godt tip til, hvad jeg kan bruge det til? (udover at spise på brød, altså) 😉 Lad mig høre fra dig i kommentarfeltet herunder!

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest