Koldhævede boller

Uhm, koldhævede boller med solskikker, hørfrø og kanel smager altså bare helt fantastisk!

koldhævede boller med kanel

Jeg elsker at bage! Jeg tror ikke, det kommer bag på nogen efterhånden 😉

Jeg har lige nu en dej stående i køleskabet, som jeg nemt kan tage ud, når jeg skal bruge den. Jeg har opløst gæren i fem deciliter vand, tilsat en spiseskefuld sirup, en god håndfuld hørfrø, lidt flere solsikkefrø, en teskefuld salt, et æg og en skvis flydende margarine eller olie. Jeg har også tilsat lidt kanel – ikke for meget, ikke for lidt. Kanelet er med til at give bollerne lidt sødme, uden at være alt for sød. Det er en smag, som jeg synes er rigtig god. Jeg har til sidst tilsat så meget mel, at dejen stadig er (lidt for) klistret. Jeg stikker ikke fingrene i den, jeg rører kun rundt med skeen.

Når dejen er tilpas og alt melet er rørt godt rundt, så pakker jeg skålen ind – enten i en pose eller med husholdningsfilm – og stiller den på køl. Den kan nemt stå i køleskabet natten over. På den måde kan jeg tage den portion ud, som jeg skal bruge, og gemme resten til for eksempel dagen efter.

Mit tip til dig er, at du skal tage dejen ud, forme bollerne og lade dem efterhæve i mindst en halv time. Jo længere tid de får på bagepladen, jo bedre bliver de 🙂

Velbekomme!

Kærlig hilsen Katrine

Pin It on Pinterest