Spinatpandekager med æg og parmesan | Willowlounge.dk

Sunde spinatpandekager med masser af mæthed

I onsdags prøvede jeg mig frem med en opskrift, som skulle vise sig at blive HELT VILD GOD! Og det skal du da ikke snydes for.

spinat, spinatpandekager, pandekager, æg, uden mel

Jeg elsker at have madpakker med, som er sunde OG smagsfulde. Disse spinatpandekager, som jeg har rullet til wraps, er både mættende, sunde og skønne at se på! Jeg er vild med de mange farver i min mad, og så er det altså bare meget mere fedt at have sådan en madpakke med i stedet for en klapper med leverpostej!

Opskriften til spinatpandekager får du her:

  • 2 æg
  • 2 spsk husk
  • 1 dl vand
  • 100 gram hakket spinat
  • 60 gram parmesanost, revet groft

Sådan gør du:

Bland æg med husk, vand, optøet spinat og parmesanosten i en skål. Rør godt rundt med en gaffel, så husk’en bliver fordelt grundigt. Lad dejen trække i 5-10 minutter i skålen.

Fordelen herefter dejen på et stykke bagepapir. Jeg brugte en dejskraber til det. Sørg for at lukke alle huller, og sørg for at fordele dejen jævnt på hele bagepapiret. Dejen skal være så tynd som muligt, så det minder mest muligt om almindelige pandekager.

Bag herefter dejen i ovnen i ca. 12-15 minutter ved 180 grader. Pandekagen skal blive fast/bagt hele vejen igennem, så du må holde øje med den undervejs. Der er jo forskel på ovne. Den må ikke blive alt for sprød eller bagt i kanterne, for så vil den knække, når du ruller den sammen.

Når spinatpandekagen er bagt, lader du den køle af. Herefter kan du fylde den med det fyld, du ønsker. Denne smurte jeg med neutral smøreost, kyllingpålæg og revet gulerod. Når fyldet er fordelt, kan du rulle den som en roulade og skære den i fire stykker. Disse fire stykker pakkede jeg enkeltvist, således jeg kunne tage dem med på madpakke.

To stykker rullede spinatpandekager til frokost, sammen med tomater og gulerodsstave, var rigeligt til mig. Jeg var mæt længe!

spinat, spinatpandekager, pandekager, æg, uden melspinat, spinatpandekager, pandekager, æg, uden mel spinat, spinatpandekager, pandekager, æg, uden mel

God fornøjelse med opskriften!

Velbekomme og kærlig hilsen

Katrine

Indlægget indeholder affiliate. Læs evt. mere om det her