Surdej - du skal da lige have en status på den | Willowlounge.dk

Min surdej – status fra køleskabet

surdej, dej, bage, boller, pizza

surdej, dej, bage, boller, pizza

surdej, dej, bage, boller, pizza

Jeg lovede jo at vende tilbage med svar på, hvordan det går med min surdej. Jeg skal hilse fra den og sige, at den hygger sig inde i køleskabet. Den er dog blevet lidt mere skilt/delt, siden jeg tog billedet, men som Ditte skriver, så skal man blot røre lidt i den en gang imellem – og erstatte den med nyt mel og vand, hvis den går helt i stå.

Mens den stod på køkkenbordet i 4 dage uden låg, var den igennem flere processor. Den startede sådan som den ser ud her på billedet. Umiddelbart uden liv og skilt/delt. Efter to dage, ca., boblede den og var tyk i overfladen. Helt rigtig, efter min mening!

Jeg rørte i den flere gange undervejs, og den begyndte at lugte syrligt. Helt rigtigt efter Dittes anbefalinger. Det lugtede forfærdeligt, og jeg fik flash back til lugte, jeg ikke kunne klare, da jeg var gravid (?!?), så jeg satte film over skålen. Den var ikke lukket helt tæt, men lugten var ikke længere så slem.

På dag 5 satte hældte jeg den på det glas, som du ser på billedet over, og herefter i køleskabet – med låg på.

På dag 6 brugte jeg lidt af det til at bage pizzasnegle med. De var en succes i Lauras madpakke. Jeg skal nok komme med en opskrift på dem senere!

Jeg håber, jeg kan vedligeholde surdejen, som en god surdej…nej, som den BEDSTE surdej, som jeg kan bruge i lang tid fremover 🙂

Jeg er nysgerrig: Hvad er din erfaring med surdej? Skriv det i en kommentar herunder.

Så kan jeg nemlig bliver meget klogere på, hvad en god surdej kan/skal indeholde og hvordan den skal plejes.

Kærlig hilsen Katrine