Guacamole - nem og børnevenlig opskrift | Willowlounge.dk

Guacamole – nem og børnevenlig opskrift

Guacamole, i en hjemmelavet udgave, lavet af avokadoer, hvidløg, salt, citron, cremefraiche og spidskommen. Simpelt, lækkert og sundt!

I love it.

guacamole, avokado, opskrift, willowlounge.dk

Jeg lærte at spise guacamole, dengang jeg arbejdede hos TopNordic. Det er mange år siden. Det var før 9/11, og det var før alt muligt.

Jeg kan huske, at jeg var med nogle kollegaer ude at spise/hygge en aften, og en af de kvindelige kollegaer bestilte nachos med EKSTRA MEGET GUACAMOLE (!!), og jeg fik lov til at smage. Jeg var ikke modig nok til selv at bestille det – jeg kan i øvrigt ikke huske, hvad jeg selv bestilte, men hendes bestilling står meget tydelig i min hukommelse. Sjovt nok! 🙂

Nå, men jeg lærte at spise guacamole den aften, og jeg har elsket det lige siden. Opskrifter findes der i hobetal, og jeg prøver mig altid lidt frem. For nogle få måneder siden fandt Laura også ud af, at det rent faktisk smager godt, så jeg har det ikke længere for mig selv herhjemme. Derfor laver jeg den også i en børnevenlig udgave – altså uden chili.

guacamole, avokado, opskrift, willowlounge.dk

Min opskrift på guacamole får du her:

  • 2 ikke alt for store eller 1 stor økologisk avokado
  • saften af en kvart citron eller lime – gerne økologisk
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 – 1 tsk spidskommen
  • 1,5 – 2 spsk creme fraiche (alt efter, hvor meget guacamole du ønsker)

Sådan gør du:

Skær avokadoerne rundt langs stenen – se evt. dette lille how-to klip på youtube. Del avokadoerne og fjern stenen. Gem evt. stenen, hvis du ønsker at lave din egen avokadoplante senere.

Tag kødet ud af skallerne og mos det med gaffel, evt. i en flad/bred skål. Tilsæt herefter saften fra citronen/limen og det revne fed hvidløg. Drys med salt og spidskommen og rør godt rundt. Smag til og tilsæt evt. peber. Det har jeg ikke gjort i denne udgave, da den skulle være så børnevenlig som muligt.

Tilsæt til sidst den ønskede mængde creme fraiche og rør godt rundt. Creme fraichen er med til at fordoble portionen og det er med til at gøre guacamolen mere cremet. Sådan kan vi godt lide den herhjemme – cremet, altså 🙂

Guacamole er LÆKKERT som tilbehør til din aftensmad. Vi bruger det ofte som dyppe-dyppe til ovnbagte kartofler og rå grøntsager i stave.

TIP: Hvis du vil være sikker på at få en del af din daglige dosis olie, så tilsæt gerne 2 spsk koldpresset rapsolie. Det smager ikke af så meget, og du vil ikke bemærke, at du spiser olie. Dette tip er især godt, hvis du synes, det er svært at få olien ned!

Velbekomme.

Kærlig hilsen Katrine